check arrow-right

Miért használjunk habkrémet, zsíros krém helyett?

A habkrémeknél olaj/víz emulziókról van szó, amelyekben az olajfázisban finoman eloszlott hajtógáz van jelen. Az alkalmazás során az emulzió habszelepen keresztül lép ki a nyomás alatt lévő tartályból, és a gázfázis hirtelen elpárolgása miatt habbá válik, amely csak a használatkor képződik.

Az olaj/víz emulzió felhabzódása által nagyon nagy felület képződik. Az elpárolgásra képes alkotórészek, különösen a víz, ezért tudnak a bőrre való felvitel után gyorsabban elpárologni a habkrémből, mint a hagyományos krémekből. A vízveszteség által fázisátalakulás (metamorfózis) megy végbe úgy, hogy egy felhasználóbarát, vízben gazdag formula még felszívódás előtt a száraz bőr számára alkalmas lipidgazdag készítménnyé válik.

A gyakorlati tapasztalatok azt mutatták, hogy az innovatív habkrémek a hagyományos krémekkel összehasonlítva gazdaságosabban használhatók. Rendszerint egy hagyományos krém felénél kisebb mennyiség elegendő hasonló hatás eléréséhez.
Ezt bizonyította egy tájékoztató tanulmányt is, amelyben négy héten keresztül hasonlították össze a szaruréteg hidratációját habkrémekkel és hagyományos krémekkel. Bár a habkrémekből maximum csak feleannyit vittek fel, ugyanolyan mértékben nőtt használatukkor a bőr nedvessége, mint a tesztelt krémeknél.

Habkrém előnye a zsíros krémmel szembenEzen kívül a habkrémek higiénikusan adagolhatók, egyenletesen és kíméletesen, majdnem érintésmentesen felvihetők, ezért kínálkoznak sérült, vagy gyulladt bőrön való, illetve galenusi formájuk következtében a lábujjközti területeken való alkalmazásra.
A habkrémek nagyfokú fogyasztói elégedettséggel bírnak, így hosszú távú alkalmazásuk elfogadott. A habkrémek esetében felhasználóbarát formulákról van szó, amelyek egyúttal a száraz bőr ápolására szolgáló, lipidgazdag készítmények követelményeinek is megfelelnek.

 

Forrás: http://www.dermotopics.de/german/ausgabe2_11_d/schaumcremes2_2011_d.html