check arrow-right

Összetevők

Összetevők Allpresan
 

Az összetevők lexikonja: Mi hogyan hat?

Az Allpresan habkrémek alapja az innovatív BarrioExpert technológia. A bőrre való felvitel után a habkrémek egy lélegző védőhálót képeznek, amely megvédi a bőrt a külső hatásoktól, és így erősíti a bőr barriert anélkül, hogy befolyásolná a természetes bőrfunkciókat. Az egyes termékeknél megtalálható az összetevők listája.

 

Milyen hatásuk van ténylegesen az egyes összetevőknek?

Ebben az összetevőket tartalmazó lexikonból megtudhatja, hogy melyik összetevő milyen hatású és hogyan segíti a bőrt. Csak kattintson az összetevő nevére, és nézze meg, hogy miben rejlik hatása. Ha több információt szeretne az egyes összetevőkről, lépjen kapcsolatba velünk.

 

Kérem adja meg a keresett összetevőt:

Összetevők keresése

 

Összetevők A-tól Z-ig:

A B C D E É F H I L M O P Q R S T U V X

 

A

Aktív bőrvédő komplex
Az aktív bőrvédő komplex, ami Teflose®-ból és BioEcolia®-ból áll, fizikai védőhálót képez a bőrön, és ezáltal gátolja a nemkívánatos / patogén baktériumok megtapadását a bőr felületén.

Alcohol denat
A denaturált alkoholt oldószerként használják kozmetikai készítményekben.

Algakivonat
Az algakivonatok megkötik a nedvességet, és regeneráló hatásuk van az ásványi anyagok, vitaminok, aminosavak, nyomelemek és fehérjék révén. Az itt használt algakivonat a vörös pálmamoszatból és a kék-zöld algából származik.

Allantoin
Az allantoin a fehéje anyagcsere-terméke, amely mind az emlősökben és a növényekben található. Bőrkisimító és bőrnyugtató hatású. Az allantoin növeli az epidermisz nedvességmegtartó képességét.

Allantoin
Az allantoin a fehéje anyagcsere-terméke, amely mind az emlősökben és a növényekben található. Bőrkisimító és bőrnyugtató hatású. Az allantoin növeli az epidermisz nedvességmegtartó képességét.

Aqua/ Víz
Az Aqua a víz latin neve, amely kozmetikumokban a vízben oldódó anyagok oldószereként használatos.

 

B

Bambusa Arundinacea kivonat
A bambuszágak kivonata bőrápoló hatású. A bambuszrészecskék hatékony és bőrbarát hámlasztókként is működnek.

Benzoesav / Nátrium-benzoát
Eredetileg egy indonéz fafajta gyantájából kivont benzoesavat és nátrium-sóját ma már szintetikusan állíthatjuk elő. Az anyagok tartósító hatásúak.

Biotin
A B-vitamin komplexből származó vízoldható vitamint B7-vitaminnak vagy H-vitaminnak is nevezik. Az anyagcserében játszik fontos szerepet. Megtalálható az élesztőben, tojássárgájában, májban, spenótban és búzakorpában is. A biotin erősíti a bőrt, a hajat és a körmöket. 

Bőrazonos lipidek
A bőrazonos lipidek, például a keramidok és a szkvalán védik és táplálják a bőrt. A szkvalán a bőrt rugalmassá és hidratálttá teszi.

Bután
A butánt a CFC-k (klór-fluor-szénhidrogének, amelyek hozzájárulnak az ózonréteget elpusztításához) betiltása óta környezetbarát hajtóanyagként használják.

Butyrospermum Parkii Butter (Shea vaj)
A shea vajat, vagy másképp Karité-vajat a sheadióból nyerik. Karita faként is ismert, ami a Sapotan növények családjába tartozik. A shea vaj ápolja és simává teszi a bőrt.

 

C

C 12-13 Alkyl Laktát
Multifunkciós lágyítószerek visszazsírosító tulajdonságokkal.

Caprylic/Capric Triglyceride
A kókuszolaj tisztított zsírsavaiból készült olaj. Nagyon tartós, kiváló bőrbarát és nem hagy maga után zsíros csillogást. Lágyítószerként működik, és oldószerként szolgál. Semleges olajként is ismert.

Capryloyl Glycine
Csökkenti a kozmetikai termékek felületi feszültségét, és hozzájárul az egyenletes eloszláshoz. Tisztító tulajdonságokkal rendelkezik.

Cetosztearil-alkohol
A cetil- és sztearil-alkohol elegyét a megfelelő zsírsavak redukálásával állítjuk elő. A cetil-sztearil-alkohol lágyító, emulgeáló, emulzióstabilizáló és viszkozitásszabályozó szerként működik.

Cetil-alkohol
Ez a vízben oldhatatlan alkohol simító és emulgeáló, illetve emulzióstabilizáló hatású.

CI (CI 19140, CI 15985)
CI = Color index, kozmetikai színezőanyagok

Citromsav
A citromsav a növényvilág egyik leggyakoribb sava, és minden szervezetben metabolitként fordul elő. A citromlé 5-7% citromsavat tartalmaz, de más gyümölcsökben is előfordul. Tartalmazzák a tűlevelűek, a gombák, a dohánylevél, a bor és a tej is. A citromsav pufferelő és komplexképző hatású.

Citronellyl Methylcrotonate
Ez az anyag szagelfedő hatású.

Clotrimazole /Klotrimazol
Ezt a hatóanyagot különböző kiszerelésekben használják a bőr gombás fertőzései ellen, például a lábgombák ellen.

Cocamidopropyl Betaine / Kokamidopropil-betain
Ezen felületaktív anyag segítségével két, valóban nem elegyedő folyadék, például az olaj és víz finoman elegyíthető. Tisztító és habzásnövelő hatású.

Coco Glucoside
Ez az enyhe segédanyag cukornádból, azaz természetes, megújuló nyersanyagokból készül. A kokoglükozid jól alkalmazkodó felületaktív anyag, és habzó hatása van.

Cyclomethicone
A szilikonolaj egy szintetikus polimer, amely, mint minden szilikon, közbenső helyzetben van a szervetlen és szerves vegyületek között. A szilikonok olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyekkel más műanyagok nem. A szilikonolajat a bőr jól tolerálja, de nehéz a hidrológiai körfolyamatban lebontani. Emiatt simító és hidratáló hatású.

 

D

Decil-oleát
Az olajsav-decil-észter jó bőrbarát vegyület. Simító és lágyító hatása van.

Dicaprylyl Ether
Ez az anyag oldószerként szolgál.

Dimethicone
A szilikonolaj jó bőrbarát vegyület, és nem akadályozza a bőr lélegzését. Rugalmassá teszi a bőrt.

 

E

Egyedi illeszkedésű lipidek
A keramidok és lecitinek lipidkeveréke, amelyek lamelláris szerkezeteket képeznek, és így jól illeszkednek a bőr barrier szerkezetébe, amitől a bőr barrier megerősödik. A lipidek segítenek egyensúlyba hozni a lipidhiányt, ami a gyenge barrierfunkcióra jellemző. Így egyrészt a javítás, másrészt a sérült bőr barrier hosszantartó regenerálása érhető el.

Etilhexil-glicerin
A vegyület bőrkondicionáló hatású, vagyis segít a bőr jó állapotának fenntartásában.

 

É

Értékes természetes olajok
A természetes olajok mint az avokádóolaj, jojobaolaj és olívaolaj kényezteti a testet és a szellemet. A növényi olajok vitaminokban, esszenciális zsírsavakban, fitoszterolokban, lecitinekben gazdagok, ezért jó alapot nyújtanak a kiváló minőségű kozmetikumokhoz. Szabadgyökfogó tulajdonságuk és anti-aging hatásuk van. Száraz bőrre ajánlottak.

 

F

Farnezol
Ez egy színtelen, folyékony anyag, amelynek illata a gyöngyvirágéra emlékeztet. A farnesol számos illóolajban található, elsődlegesen dezodoráló hatású.

Geraniol
Ez a színtelen vagy enyhén sárgás folyékony anyag számos illóolaj részét képezi. A geraniol illaterősítő hatású.

Glicerin
Ezt a színtelen és szagtalan, folyadék- és nedvességmegkötő anyagot minden zsírban alapvető összetevőként használják. A glicerint szintetikusan vagy természetes úton növényekből nyerik. Kozmetikai készítményekben használatos, elsősorban a jó hidratáló hatása miatt.

Glyceryl Stearate (SE)
Ez egy glicerin vegyület, amely lágyító és emulgeáló hatású.

Gránátalmaolaj-komplex
A magok és a héj kivonata kincs az olajok között. Kivételesen magas antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, és megvédik a bőrt a káros szabadgyököktől. Előremozdítják a sejtproliferációt (új sejtek kialakulása), a bőr rugalmasságának növelését és a szövetek regenerálását. Száraz, igényes, érett bőrre ajánlott.

 

H

Hamamelis Virginiana levél kivonat
A virgíniai nagylevelű csodamogyoró a csodamogyoró-félék (Hamamelis) családjából származó, bokorszerűen növő fafajta. Kérgéből, a leveleiből és ágaiból párlatot és kivonatot állítanak elő, a virágjából csodamogyoró (Hamamelis) vizet. A csodamogyoróból készült minden kozmetikai szer összehúzó, nyugtató és ápoló hatású.

 

I

Izopropil-mirisztát
Ez az olajos anyagmegkötő simító és bőrtápláló hatású.

Izopropil-palmitát
Bőrbarát, olajban oldódó összetevő hidratáló és tápláló tulajdonságokkal. Puhává és rugalmassá teszi a bőrt.

 

L

Limonén
A limonén színtelen, citrusos illatú folyadék, a terpének közül való vegyület. Számos illóolaj része. 

Linalool
A színtelen, folyékony, friss illatú anyag a monoterpének csoportjából az aromás növények természetes összetevője. A Linalool dezodoráló hatású.

LIPO² Bőrmegújító technológia
Azt, hogy pontosan hogyan is működik a LIPO² Bőrmegújító technológia, azt itt olvashatja.

 

M

Madecassoside
A Madecassoside a tigrisfű (Centella asiatica) hatékony összetevője, amely gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató tulajdonságokkal rendelkezik és javítja a bőr funkcióit. 

Melaleuca Alternifolia Leaf Oil / Ausztrál teafa ola
A teafaolaj a mirtuszfélék családjából, egy Ausztráliában őshonos teafa ágaiból és leveleiből nyerik. Az ausztrál bennszülöttek sokféle gyógyító folyamat során használják. Körülbelül 100 összetevőből áll, és segít megakadályozni a mikroorganizmusok bőrön történő növekedését.

Mentol
Szobahőmérsékleten színtelen, kristályos, borsmenta illatú szilárd anyag. Gyakran olyan növényekből nyerik ki - a legtöbb esetben borsmentaolajokból - amelyből egyszerűen ,,fagyasztással’’ felszabadítható. Frissítő és szagmentesítő hatása van.

Méz és tej
A természetes, méhek által előállított méz kivonatai kisimítják és revitalizálják a bőrt, illetve hosszú távú hidratációt biztosítanak. A hidratáló és tápláló tulajdonságú tejből származó aminosavak, peptidek és fehérjék javítják a bőr rugalmasságát.

 

O

Octyldodecanol
Ennek a jól tolerálható anyagnak simító hatása van a bőrön.

Oenothera Biennis Oil /Parlagi ligetszépe olaj
Az esti kankalin magjaiból származó zsírolaj mindig is ismert volt a népi gyógyászatban. Kivételesen magas linolsav- és gamma-linolénsav-tartalommal rendelkezik. Az esti kankalinolaj segít a bőr regenerálásában, bőrsimító hatású, és pozitív hatással van a gyulladásos folyamatokra.

Olea Europaea Fruit Oil Unsaponifiables
Az olívaolaj elszappanosíthatatlan komponensei szkvalénben gazdagok, és tokoferolt is tartalmaznak. Feszesebbé és simábbá teszik a bőrt.

 

P

Palm Glycerides
Ez az anyag rugalmassá és simává teszi a bőrt, illetve emulgeáló hatású. 

Palmaria Palmata Extract
Ez a vörös alga az Atlanti-óceánból és a Földközi-tengerből származik. B1-, B2- (riboflavin), B3- és B12-vitaminokban gazdag. Az anyag stimulálhatja a haj és a köröm növekedését, és ösztönözheti a szövetek szintézisét.

Panthenol
A B5 provitamin néven ismert Panthenol nyugtató, tápláló, hidratáló hatású és támogatja a sebgyógyulást.

Parabén (metil, etil, propylparabének)
A parabének gátolják a kozmetikai termékek mikroorganizmusainak fejlődését.

Persea Gratissima Oil
Az avokádó olajat a mexikói avokádófa (babérfélék családja) gyümölcséből nyerik. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, simító és feszesítő hatású.

Phenoxyethanol
Gátolja a mikroorganizmusainak fejlődését a kozmetikai termékekben.

Pirokton-olamin
A pirokton-olamin a dermatofiták, élesztők és penészgombák elleni gombaellenes hatása mellett antimikrobiális hatást is mutat. A hatóanyagot például a láb- és körömgombák ellen használják.

Potassium Lauroyl Wheat Amino Acids
Ennek az anyagnak a segítségével két, valóban nem elegyedő folyadék, mint például az olaj és a víz, finoman összekeverhető.

Propán
A CFA-k (klór-fluor-szénhidrogének, amelyek hozzájárulnak az ózonréteg károsításához) betiltása óta a propánt használják környezetbarát hajtóanyagként.

Propilén-glikol
A propilén-glikol egy tiszta, színtelen, közel szagtalan folyadék, amely megköti a környezeti nedvességet. Az alkanolokhoz tartoznak, amelyek az alkánokból (telített szénhidrogének) származnak. A propilén-glikol jó bőrösszeférhetőséggel rendelkezik, hidratálja, táplálja a bőrt, szabályozza a viszkozitást és oldószerként szolgál.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil
A rózsák családból származó mandulafát több mint 4000 éve termesztik, főleg az Egyesült Államokban, a Földközi-tengeren és a Közel-Keleten. Csonthéjas gyümölcsének magjából kiválóan kinyerhető egy bőrrel kompatibilis, zsíros olaj, amely jól beszívódik a bőrbe. A mandulaolaj bőrkisimító és tápláló hatású.

Punica Granatum Pericarp Extract
A kivonatot a gránátalmák családjából származó gyümölcsök magházából nyerik ki.

Punica Granatum Seed Oil
A jellegzetes illatú olajat a gránátalmában lévő magok hideg préselésével nyerik. Ez az olaj telítetlen zsírsavakban gazdag és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Q

Quercus Robur Extract
Kivonat a kocsányos tölgy kéregéből (bükkfafélék családja). A benne lévő csersavak összehúzó hatásúak. A tölgykéreg kivonatát továbbá az izzadásgátláshoz használják.

 

R

Retinol
A retinol, más néven A-vitamin, egy zsírban oldódó, esszenciális (létfontosságú) vitamin. Elővegyülete a béta-karotin. Bőrápoló hatása van. A retinol-tartalmú termékeket antioxidánsokkal és fényvédelemmel kell ellátni a tartósság érdekében.

Retinol/ Nátrium-aszkorbát/ Tokoferol
Ez a vitaminkomplex növelheti a bőr természetes funkcióit, pl. javítja a bőr keratinizálódását és epithelizációját, és elősegíti a bőr egyenletesebb kinézetét.

 

S

Saccharide Isomerate
Ez egy természetes cukrokból származó hidratáló anyag. Természetes kötést képez a bőr keratinjával (szarus anyaggal), így a nedvességmegtartó képességét a legfelső bőrrétegre helyezi át. Az anyagot „nedvességmágnesnek” is nevezik.

Salvia Officinalis Extract
A zsálya (az ajakosvirágúak családból) egy jól bevált gyógynövény, amely minden részében nagyon aromás. A zsálya levelének kivonata többek között izzadásgátló és dezodoráló hatású.

Silver / Ezüst
Az elemi ezüstből kinyert legkisebb ezüst részecskékből (ezüstionok) készül. Ezek a gombák és baktériumok ellen hatnak. Az ezt tartalmazó ápolási termékek antimikrobiális hatással rendelkeznek, és így védenek a fertőzések ellen.

Simmondsia Chinensis Oil
A jojoba egy örökzöld cserje és az egyetlen faj a Simmondsiaceae-ok családjában. Az amerikai kontinens félsivatagjaiban és sivatagjaiban növekszik. A cserje diójából egy növényi olajat kapunk, amely nagyon tartós, és a bőr zsírjával való nagy hasonlósága miatt kiváló ápolási termék. A jojobaolaj simító, tápláló és viszkozitásszabályozó hatású.

Sodium Chloride /Nátrium-klorid
A nátrium-klorid, más néven asztali só, szabályozza a kozmetikai készítmények viszkozitását.

Sodium Cocoyl Isethionate
Csökkenti a kozmetikai termékek felületi feszültségét, és használata során hozzájárul az egyenletes eloszláshoz.

Sodium Hyaluronate
A hialuronsav a bőrápolásban szinte nélkülözhetetlen. A szaruréteghez kapcsolódva egy víztároló hálót képez. A finom ráncokat kitöltve a bőr simábbá válik.

Sodium Hydroxide / Nátrium-hidroxid
A nátrium-hidroxid stabilizálja a kozmetikai termékek pH-ját.

Sodium Laureth Sulfate / Nátrium-lauril-szulfát
Az anyag csökkenti a kozmetikai termékek felületi feszültségét, és ezáltal elősegíti a termék egyenletes eloszlását a bőrön.

Sodium Lauroyl Sarcosinate/Nátrium-lauril-szarkozinát
Az anyag csökkenti a kozmetikai szerek felületi feszültségét, és ezáltal elősegíti a termék egyenletes eloszlását. Ezenkívül elősegíti az egyébként nem elegyedő folyadékok finom eloszlású keverékeinek (emulziók) képződését a felületi feszültség megváltoztatásával.

Sodium Levulinate
Ez az anyag kozmetikai készítmények bőrápoló összetevője.

Sorbitol/Szorbit
Eredetileg a szorbitot a berkenye gyümölcséből nyerték. Ma kukorica- és búzakeményítőből készül. A nagyon bőrbarát anyag higroszkópikus hatást fejt ki, így a vizet önmagához tudja kötni. A szorbit hidratáló, lágyító és bőrápoló hatású.

Spirulina Maxima Extract
Ez egy kék alga, gazdag aminosavakban, béta-karotinban, bizonyos vitaminokban (B9, B12, E) és ásványi anyagokban. A kivonatnak simító hatása van, azaz csökkenti az érdességet és kompenzálja a bőrfelület szabálytalanságait. A kollagén szintézisét növelheti.

Squalan/Szkvalán
Az olívaolajból kivont szkvalán biztosítja a bőr tartós hidratálását és visszazsírzását. A száraz bőrt megnyugtatja és simává teszi.

Stearic Acid/Strearinsav
A sztearinsav bőrbarát növényi és állati olajokból és zsírokból származó zsírsav. A visszazsírzó tulajdonságai miatt kozmetikai készítményekben használják.

 

T

Tejsav/Szódium-laktát
A tejsav az emberi testben sok helyen megtalálható, pl. izzadtság, vér, izomfolyadékok, vese és epe. Általában jól összeférhető, pufferelő, hidratáló és bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. A nátrium-laktát ugyanolyan hatásspektrummal rendelkezik. 

Természetes hidratáló összetevők
A bőr nedvességét természetes hidratáló tényezők szabályozzák (természetes hidratáló tényezők / Natural Moisturizing Factors), mint például a glicerin, szerves savak és karbamid.

Tetrasodium EDTA/ Etilén-diamin-tetraecetsav
A kozmetikai termékek stabilitását és megjelenését befolyásoló szer.

Tocopherol / Tocopheryl Acetate / Alfa-tokoferil-acetát
Ismertebb néven E-vitamin. Ez az antioxidáns főként gabonafélékben, diófélékben, magvakban és növényi olajokban, különösen a csíraolajokban, és a jó minőségű, hidegen sajtolt étkezési olajokban található. Ma már szintetikusan is előállítható. A tokoferolnak bőrápoló és hidratáló hatása van. Az E-vitamin-acetát (tokoferil-acetát) stabilabb formája a tokoferolnak. Bőrápoló hatású és antioxidáns.

Triclosan/Triklozán
Ez egy olyan vegyi anyag, amely gátolja a baktériumok elszaporodását.

Triticum Vulgare Gluten Extract
A ceramidok, fitoszterolok, gliceridek és vitaminok növényi keveréke, amely segít növelni a bőr nedvességháztartását és stabilizálja védelmi funkcióját.

 

U

Undecyl Alcohol / Undecylenamide DEA
Ezeknek az undecininsav-származékoknak antimikrobiális és gombaölő hatása van.

Urea /Karbamid
Az utóbbi években a karbamid a bőrápolás egyik legfontosabb összetevőjévé vált. A nagyon bőrbarát anyag a természetes hidratáló tényezőkhöz (NMF) tartozik. Nincs allergiás potenciálja.

  • Az 5%-os karbamid hidratálja és simává teszi a bőrt.
  • A 10% -os karbamid intenzíven hidratálja és erősíti a bőr védelmi funkcióját.
  • A 15% -os karbamidnak keratolitikus hatással bír, és javítja a bőr regenerálódási képességét.

Urea/Glycerin/Oenothera Biennis Oil (Ligetszépe olaj)
Ez a hidro-lipid komplex kiegyensúlyozza a bőr nedvességtartalmát és zsírtartalmát, stabilizálja a bőr barriert és csökkenti a keratinizációt.

 

V

Vitis Vinifera Seed Oil
A szőlőmagból származó olaj az egyik legértékesebb hazai olaj. Antioxidáns hatású, bőrbarát és kellemes érzést hagy a bőrön.

 

X

Xanthan Gum /Xantángumi
Az elkészítés során folyékonyabbá teszi a gél konzisztenciáját. Egy folyadékkal vegyítve, azt gél halmazállapotúvá teszi.