check arrow-right

Cukorbeteg lábápolás

Diabéteszes láb
 

A cukorbetegek sok, a betegségükre visszavezethető szövődménytől szenvednek, ezek egyike a lábak szárazsága. A száraz, repedezett bőr nem képes kellő mértékben ellátni védő funkcióját, növelve ezzel a fertőzés kockázatát. A cukorbetegek esetében ez kiemelt kockázatot jelent. Különösen az előrehaladott cukorbetegség esetén a csökkenő fájdalomérzékelés okozza, hogy a bőr kisebb repedéseit vagy sérüléseit csak későn érzékelik. Ez növeli a fertőzés kockázatát és a mélyebb bőrrétegek sérülésének kiterjedését (fekélyképződés) kockázatát is. Másrészt, gyakran a cukorbetegségnek tulajdonítható, hogy a károsodott vérellátás lassabb sebgyógyulást eredményez. Ez növeli a seb fertőzési kockázatát és a fekélyek kialakulását. Ha krónikus sebek alakulnak ki, ezt diabéteszes lábszindrómának hívják.

 

Diabéteszes lábápolásA diabéteszes bőr jellemzői:

 
  • Sérült bőr barrier
  • Magas nedvességvesztés
  • A verejték- és a faggyúmirigyek lecsökkent funkciója
  • Hajlamos a repedésekre és a sérülésekre, valamint a fertőzésekre
  • Rossz sebgyógyulási képesség
  • Érzékszervi zavarok (neuropátia)

 

 

A diabéteszes bőr szükségleteiCukorbeteg lábápolás

A diabéteszes bőrnek különleges gondoskodásra van szüksége. A speciális igényekhez igazított orvosi ápoló termékek pozitívan befolyásolhatják a bőr állapotát. Ez nemcsak a bőr külső megjelenését javítja, hanem az érintettek közérzetére is hatással van. Mindenekelőtt meg kell előzni a fertőzések kockázatát, így megakadályozva a messzemenő komplikációkat, például a diabéteszes lábszindrómát. Érdemes meggyőződni arról, hogy a száraz bőrre használt termékek elegendő nedvességet és lipideket biztosítanak anélkül, hogy befolyásolnák a bőr természetes funkcióit. A bőrfelületet felpuhító, rosszul felszívódó ápolószerek szintén növelhetik a fertőzések kockázatát. Ezért érdemes gyorsan felszívódó ápolási termékeket választani.

 

Cukorbeteg lábak orvosi ápolása

Az Allpresan habkrémek - amelyek II. osztályba sorolt orvostechnikai eszközök - speciálisan a cukorbetegek bőrének igényeihez igazodnak. A kellemes habkrém textúra finoman eloszlatható a bőrön. Itt egy lélegző védőhálót képez, és nem befolyásolja a természetes bőrfunkciókat (nincs hő- és nedvességfelhalmozódás). Ugyanakkor az értékes összetevők gondoskodnak a bőrről, és megfelelően orvosolják a lábproblémákat. A bőr védőrétegét erősítik és intenzíven ellátják lipidekkel és nedvességgel. Egy sértetlen bőrréteg véd a baktériumok és gombák behatolásától.

 

A tanulmányok eredményei bizonyítják az Allpresan Diabetes intenzív habkrémek hatékonyságát. A kiváló hidratáló hatás mellett a bőr felső rétege stabilizálódik és javítja a megjelenését is. Az Allpresan intenzív diabéteszes habkrém az első termék a cukorbetegek számára, amelyet egy tanulmány bizonyított, hogy a baktériumfertőzés kockázatának növelése nélkül is alkalmazható a lábujjak között.