check arrow-right

Allpresan diabetic INTENZÍV lábápoló habkrémről tanulmány

 Újdonságok az ALLPRESAN tudományból és kutatásból

 

Placebo alapú tanulmány bizonyítja: az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrém kiváló hidratáló, valamint bőrbarrier- és bőrregeneráló hatású

50 fő nagyon száraz és repedezett bőrű cukorbeteg részvételével készült, randomizált, kettős vak, placebo –kontrollált vizsgálat igazolta az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrémnek a bőr nedvességére és állapotára gyakorolt kitűnő hatását. A terméket (Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrém) és a placebo habkrémet négy hetes időtartam alatt naponta kétszer (reggel és este) alkalmazták. A használt termékek hatékonyságának megítéléséhez meghatározták a bőr nedvességét és a transzepidermális folyadékvesztést (TEWL: A TEWL a bőr vízáteresztő képességét jelenti, vagyis azt, hogy mennyi víz párolog el, illetve mennyi jut be a bőr felszínén keresztül), és elvégezték meghatározott xerózis (egy bőrgyógyászati kifejezés a túlzottan száraz bőrre) paraméterek objektív értékelését. Mindkét termék javított a bőr állapotán. Az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrém azonban a placebo habkrémmel szemben minden említett paraméter tekintetében klasszisokkal jobb volt. Allpresan diabetic INTENZÍV lábápoló habkrém

Bevezetés

A száraz lábbőr széleskörűen elterjedt a cukorbetegeknél, és ez nem ritkán növekvő fertőzésveszélyt jelent, amiből komplikációk következhetnek. A cukorbetegek száraz lábbőrének ápolása ezért kiemelt jelentőséggel bír.

A tanulmány célja

A randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált vizsgálat az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrémnek a nagyon száraztól a repedezett lábbőrű cukorbetegekre gyakorolt hatását vizsgálta.

Módszerek

A tanulmányt 50 felnőtt (I. és II. típusú) cukorbetegen végezték el, akik közül a jegyzőkönyv szerint 49 végigcsinálta a kísérleteket. Az alanyok legalább 18 évesek voltak. Négy hét alatt terméket és placebot kaptak jobb-bal összehasonlításban, naponta kétszer, reggel és este. A méréseket és vizsgálatokat közvetlenül az első alkalmazás előtti és két, illetve négyheti használat utáni napokon végezték el. A bőr nedvességét korneometriával, a bőr barrier funkcióját TEWL-lel határozták meg. Ezen túlmenően a bőr állapotát szárazság, repedezettség és bőrkeményedés szempontjából, megfelelően képzett asszisztensek nagy felbontású fényképek segítségével értékelték.

Eredmények

A bőr nedvességtartalma mindkét termék használatakor a kiinduló értékekhez képest növekedett. Az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrém azonban mind a két-, mind a négyhetes használat után szignifikánsan jobb eredményeket ért el, mint a placebo alkalmazása. (1. ábra)

Allpresan diabetic Intenzív tanulmány 1. grafikon

A bőr állapotának képzett asszisztensek által végzett vizuális értékelése mindkét termékre a kiindulási értékekhez képest javulást eredményezett, minden figyelembe vett paraméter (szárazság, repedezettség, bőrkeményedés) tekintetében. Az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrém azonban a placebo habkrémmel szemben minden említett paraméter szempontjából szignifikánsan jobb volt. (2 - 4. ábra)

Allpresan diabetic Intenzív 2.grafikon

Mind a két-, mind a négyhetes kezelés után az Allpresan® Diabetic INTENZÍV habkrém a kiinduló állapothoz képest szignifikánsan javította a bőr barrier funkcióját. Jóllehet a placebo habkrém négyhetes használatával is elérték a TEWL csökkenését, de a placebo habkrém hatása nem éri el az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrém szintjét. Kéthetes kezelés után az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrém hatása messze túlhaladta a placebo habkrémét. (Az adatokról nincs ábra.) A bőr mindkét habkrémet jól tolerálja.

Összegzés

Az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrém szignifikánsan növeli a bőr nedvességtartalmát, javítja a barrier funkcióját, valamint a bőr állagát a kezdeti értékekhez és a placebo habkrém hatásához képest is.

Az itt bemutatott eredményeknek kiemelt jelentőségük van, mivel a száraz – repedezett bőr fertőzés veszélye megnövekszik. Az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrém használata a bőr állapotát szignifikánsan javítja.

Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a száraz, repedezett bőr fertőzésveszélye és az ebből következő kockázatok, mint a nehezen kezelhető kevert fertőzések, amelyek legrosszabb esetben amputációhoz vezethetnek, az Allpresan® diabetic INTENZÍV habkrém használatával csökkenthetőek.

Miért placebo-kontrollált?

A gyógyszereknél ismert placebo hatás előfordul a bőrápoló termékeknél is.

A placebo-kontrollal való összehasonlítás kimutatja a termék valódi hatékonyságát.

Allpresan® placebo habkrém

Azok a hatások, amelyeket a placebo habkrém elér, csakis a BarrioExpert® habkrém technológiára vezethetők vissza, és ezek alap hatásai minden BarrioExpert® habkrémnek.

A teljes tanulmányért kattintson ide!